3 myter om at være sexolog
For nyligt mødte jeg en vens ven til en sammenkomst, der antog, at fordi jeg er uddannet sexolog & parterapuet og arbejder med at hjælpe andre til at få et godt kærlighedlsliv, – ja, så er jeg skilt og har bollet hele byen.
Hvis det er den proces, du selv har haft efter din skilsmisse, så er det alle tiders! Jeg hylder dig!
Det har bare ikke været min.
Jeg har været sammen med min mand i over 18 år. Og jeg interesserer mig alligevel for seksualitet. Ligesom jeg interesserer mig for kærlighed og relationer.
Men jeg oplever, at der er mange fordomme og myter omkring det at være sexolog. Og dem kunne jeg godt tænke mig at punktere, så du ikke sidder derude og inderst inde drømmer om at blive det, men så tænker, “Jeg kan jo ikke blive sexolog og parterapuet, for jeg er jo slet ikke sådan og sådan…”
MYTE NR 1 om at være sexolog
En sexolog er sådan en, der lige har været igennem en midtlivskrise og en skilsmisse og er begyndt at tage på Thy-lejren igen. Når hun ikke er der i al sin nøgenhed, så sidder hun i lotusstilling i blomstret løst tøj, med store ravsmykker og hjemmefarvet hår.
Lidt karikeret formuleret. Men for mange er der stadig lidt en ‘hippie-ting’ forbundet med det at være sexolog. Det er free spirits af 70’erne, der bliver det. Og det må de hellere end gerne, jeg holder meget af free spirits fra alle tidsaldre. Men mine studerende på Sexolog & Parterapeut-uddannelsen kommer i alle aldre og har helt forskellige civilstatus: De er i monogame heteroseksuelle langvarige parforhold, åbne forhold, de er singler, mødre, barnløse, i overgangsalderen, i 20’erne, homoseksuelle, biseksuelle, queer og alt der imellem.
MYTE NR 2 om at være sexolog
En sexolog er en åben bog, når det kommer til sex. Intet er for privat!
Sexologer kan finde ud af at tale om sex. Det er en del af deres faglighed. Men det betyder ikke, at der er dildoer og bananer med i samtalerummene med klienter. Emnet kan gøre nogle mennesker lidt utilpasse, fordi de ikke er vant til at tale om det, det kræver nænsomhed.
Når jeg uddanner sexologer, gør jeg meget ud af at give dem tilladelse. Jeg vil gerne give dem og dig tilladelse til at være den, du er – og til at finde og dyrke det, der er nydelsesfuldt og rigtigt for dig. Uanset om det er i et forhold, lykkeligt gift, far og far med små børn eller i swingerklubben med pisk.
Får når de studerende selv oplever at få tilladelse (i virkeligheden fra dem selv), så ved jeg, at de går ud i verden og giver andre den.
Men man kan sagtens tillade sig selv at være autentisk tilstede i sit liv og sexliv – og stadig være et privat menneske, der ikke deler alt.
MYTE NR 3 om at være sexolog
Sexologi handler om ren biologi, her forstået pik og fisse.
Altså ja. Det gør det også. Vi skal vide noget om de biologiske aspekter ved seksualiteten – og ikke mindst hvornår folk skal sendes til lægen. Men tit sidder problemet i virkeligheden ikke i kønsdelene, det sidder i hovedet. Eller i relationen til den, du har sex med. De psykologiske og sociale aspekter er mindst lige så vigtige! Og dem taler vi mindre om.
Det bio-psyko-sociale perspektiv er det, jeg står for som sexolog og som uddannelsesleder af en sexologi og parterapi-uddannelse.
Bio-psyko-socialt
Den bio-psyko-sociale model er en helhedsorienteret tilgang til mennesker. Her kigger vi ikke på seksualiteten som et isoleret fænomen fra resten af vores liv – som vi ellers historisk har haft tendens til.
Vi kigger på, hvordan lystens psykologi hænger sammen med resten af dit landskab og stiller spørgsmål som: Hvordan har du det med din krop? Er du i fred med din krop? Er du i kamp? Kan du mærke dig selv? Kan du lide dit arbejde? Kan du lide din kæreste?
Vi ved fra forskning, at alle de ting spiller ind i vores seksualitet – og i øvrigt i vores livsglæde. De to ting hænger nemlig sammen.
Vil du være Sexolog & Parterapeut?
På uddannelsen til Sexolog & Parterapuet lærer du alt om de bio-psyko-sociale aspekter ved vores seksualitet. Du lærer at rådgive klienter og par i, hvordan de kan løse deres udfordringer og du får redskaberne, der kan bruges til det – og i dit eget liv.
Optagelsen til det næste hold er begyndt, 8 pladser er besat. Der er 22 pladser i alt.
Du kan spare 5.000 kr. hvis du tilmelder dig inden den 10. juni i år.
–>> Så hvis du tænker: Jeg vil gerne arbejde med mennesker og lyst og seksualitet – så søg her
Har du spørgsmål? Så ræk ud
Du kan booke 20 minutter med mig på telefonen til en afklarende samtale her
Kærlig hilsen
Daisy
PS
Du kan læse alt om de 15 modulers ekspert træning i sexologi og parterapi her