Til dig der tvivler og som vil finde din power

Du skal ikke være sikker på, at du gør det rigtige

I den sidste måned har jeg tænkt meget over, at mange af os er opdraget med en ide om, at vi skal være sikre på, at noget er det rigtige, før vi handler.

– Men hvad hvis “det rigtige” ikke findes?

Hvis der aldrig kommer en dag, hvor du ved, at noget er det rigtige?

Jeg har tænkt over det i forbindelse med dialogen med kommende studerende på uddannelsen til Coach & parterapuet med speciale i lyst, kærlighed og parforhold. Der er nemlig flere, som siger til mig, at de har virkeligt meget lyst til det, men er i tvivl om det er “det rigtige”.

Om det er nu eller senere? Om det er det rigtige valg i forhold til det, de ønsker for deres arbejdsliv? Om uddannelsen vil give dem det, de dybest set længes efter? Om deres familie eller kærester vil føle, at der er mindre tid til dem?

Jeg har tænkt over det i forhold til en ung kvinde, der kommer her og taler om sin tvivl ved at blive mor. Hun ønsker sig det meget, men hun er også i tvivl, om det er det rigtige tidspunkt. Om hendes parforhold kan klare det. Om hun vil blive en god mor.

Et par kommer her med en tvivl om, hvorvidt de skal flytte og ændre deres liv radikalt. De længes efter et mere roligt liv med mere nærvær, og der er en ejendom på Fyn, som de har tilknytning til, som kan blive deres – men er det nu det rigtige?

Lad mig komme med en meget personlig vinkel på dette.

Jeg tror, at en af mine største gaver er min evne til at træffe beslutninger og handle på noget, som jeg er 70% sikker på. Hvis mit instinkt og mit hjerte siger JA – så gør jeg det. Også selvom jeg er ved at gå til af frygt. Jeg gør det alligevel. For jeg ved, at jeg aldrig på forhånd kan vide, om noget er rigtigt.

Følelsen af at noget er helt rigtigt kommer ofte først, når vi stopper op og ser os tilbage.

Det er som Søren Kierkegaard skriver: Vi lever livet forlæns, men forstår det baglæns. 

Når vi lidt længere fremme i livet, tænker tilbage på vores barn og tænker, at vi slet ikke kan forestille os livet uden.

Når vi vågner i vores hjem en stille søndag morgen og laver kaffe. Så føles det hjemme. Ikke fordi vi valgte den rigtige bopæl, men fordi alle oplevelserne der har gjort det til vores.

Jeg kan ærligt sige, at jeg lige disse dage tager en kæmpe beslutning med store konsekvenser for mit liv, og jeg er cirka 70% sikker. Mit hjerte siger JA. så jeg gør det. Også selvom jeg er mega bange samtidigt.

Måske vil jeg om 3 år sige, at det var det bedste beslutning. Måske den værste. Men jeg er villig til at satse. Jeg vil nemlig hellere leve et liv, hvor jeg sagde ja til det hele og satsede nogle gange end jeg vil fortryde alt det, jeg ikke gjorde.

Det lyder lidt som et teenage digt, men jeg skrev faktisk på mit kladdehæfte i 9.klasse:

Rather be sorry for something you have done, than for something you didn’t do.

Jeg skal også ærligt indrømme, at jeg var i tvivl hele natten før mit bryllup.

At jeg ikke var sikker, da jeg smed præventionen væk og blev gravid med mit første barn.

At jeg efter planen skulle se 50 lejligheder i vinteren 2014, men købte den andel vi bor i efter 20 minutters fremvisning. Det var den anden lejlighed vi så.

Mit pointe er ikke, at du ikke skal tage din tid. Tag al den tid du behøver.

Men husk at ikke alt kan dit hoved regne ud.

Følelsen af ikke at være helt sikker kommer ofte fra vores sind, der gerne vil have et brev fra fremtiden, der siger: Det er den rigtige beslutning. Alt blivert godt.

Men det brev kommer aldrig.

Så lov mig at du ikke venter forgæves, men tager de chancer som dit hjerte kalder på.

Kærligst Daisy

Her er 3 spørgsmål du kan stille dig selv, hvis du tvivler og vil have din power tilbage

Hvad koster det dig ikke at handle på dine drømme? Nu, om et år og om 5 år?

Hvad er du mest bange for? At gå efter drømmen og opdage, at den måske ikke var helt rigtig eller at stå stille?

Hvis du talte med dit fremtidige jeg, hvad ville du så sige til dig selv?

PS

13 har sagt ja til at begynde på uddannelsen der gør dig til coach, parterapeut og sexolog.

Drømmer du om at få alle redskaberne til at arbejde med kærlighedslivet, få reel viden om lyst, kærlighed og relationer – og være med på en uddannelse der løfter dit liv, så er det nu. Der er 2 pladser tilbage på holdet der begynder i februar 2023.

Skriv hvis du vil tale med mig om uddannelsen. Jeg kan ikke fortælle dig, om det er det rigtige, men jeg kan svare på alle dine spørgsmål og gør det med glæde.

Læs alt om uddannelsen her