Elsk din krop - Daisy Løvendahl

Fra ”I krig med kroppen” til ”Jeg elsker min krop”

I 2018 blev jeg ringet op af Laura, journalist fra Nordisk Film, som havde læst mine artikler i ALT for damerne om at elske sin krop. (Læs en af artiklerne her.) Hun ville høre, om jeg ville hjælpe 6 danskere med at slippe fri af deres kropsskam og sammen med DR1 være med til at sætte emnet på dagsordenen. Svaret kunne kun være ja!

Du står ikke alene med problemet

Som personlig rådgiver for mange mennesker og par, dukker emnet ’krop’ ofte op i mine samtaler. Ikke altid direkte men eftersom alt hvad der handler om moderskab, intimitet, sex, pres og stress også er kropslige følelser, så er kroppen hele tiden tilstede i de samtaler jeg har. Jeg bemærker ofte, at mange lever mest i hovedet, og at mange har det svært med deres krop.

Vi ville gerne kunne sige, at vi er helt okay med vores udseende, for det er lidt skamfuldt og føles forkert at stå ved, at det kan være svært at se sig selv nøgen i spejlet, men ikke desto mindre kæmper mange mennesker med at elske kroppen. Se bare de her tal:

Ifølge undersøgelser er mellem 1/4 og 1/3 af alle danskere utilfredse med deres krop.

Blandt de 15-25-årige er er det halvdelen.

Et negativt syn på sin krop fører til negative tanker

Det er altså ikke et lille problem. Det er et problem, som enten direkte berører dig eller som berører mindst et menneske, du elsker.

Det må vi kunne gøre bedre!

For når man ikke kan lide sin krop, oplever man typisk dette:

  • Ikke at kunne mærke når man har brug for en pause, hvilket skaber mere pres.
  • Man stresser sig selv med negative tanker.
  • Man holder sig tilbage fra at handle på sine drømme.
  • Man mister lysten til sex
  • Man er ked af det, når man ser sig selv i spejlet.
  • Man føler sig ikke værdig til kærlighed.
  • De enkle glæder som en badetur om sommeren, spisning med venner eller bare ben en varm dag bliver umulige.
  • Man føler sig utryg sammen med andre.
  • Man trækker sig socialt

Det at være i krig med sin krop er ikke en biting. Det er et centralt tema i mange menneskers liv, som præger alt andet.

”I krig med kroppen” på DR

Derfor er jeg taknemmelig for at kunne give et bidrag til kampen mod kropsskam. For at have mødt de fantastiske mennesker bag DR programmet ”I krig med kroppen”, og de modige deltagere der med deres villighed til at dele deres historie kaster lys på et emne, som meget få taler om, men som mange genkender.

Det har også været en stor fornøjelse at arbejde sammen med Martin Brogaard om dette emne og opleve hvordan en mand, der har brugt det meste af sit liv i fitness branchen, ser på dette. Jeg kan afsløre, at selvom vi kommer fra forskellige steder, så har vi en fælles holdning om, at der noget at kæmpe for her.

Jeg håber, du vil se med.

Læs mere om webkurset ”Elsk din krop”

– Og hvis du tænker: Jeg vil også gerne have de redskaber, som deltagerne fik! Så har Martin og jeg lavet et webkursus, hvor vi deler de bedste redskaber til mere selvværd og større selvkærlighed med dig. Du kan læse mere om det her.

Du har kun et liv og en krop. Hvis den er sund og rask, så nyd den og dit liv. Livet er for kort til at være i krig med sig selv. Hav fed med dig. Elsk din krop.

Kærlig hilsen Daisy

Læs om vores webkursus her.