“Jeg har lyst til at ha’ lyst”

”Jeg har lyst til at have mere lyst… Men sandheden er, at jeg virkeligt ikke orker sex.”

Sådan begynder et brev, som er sendt til os, som virkeligt ramte os. For uanset hvor du er mand, kvinde, single eller i parforhold, så kan lysten forsvinde for os.

Tal fra befolkningsundersøgelsen Sexus viser, at næsten 10 ud af 10 danskere synes, at det er vigtigt at have lyst til sex på tværs af alder og køn. Den fortæller også:

  • At 9% af kvinder lyst hver dag. 
  • Hvorimod 33% af mænd lyst til sex dagligt.

Det er interessant og stiller en masse spørgsmål, som vi forsøger at komme med svar på i programmet.

Som gæst har vi  Søren Hein Rasmussen med. Han er historiker, foredragsholder og forfatter. Han gør os klogere på lyst gennem tiden og sætter ord på, hvorfor kvinder måske har sværere ved at eje deres lyst end mænd har.

For er det så enkelt som, at kvinder bare har mindre lyst? Eller handler det mindst ligeså mere om, hvordan vi kulturelt som kvinder har oplevet lyst som forbundet med skam?

Det hjælper historiker Søren Hein Rasmussen os til at forstå.

Vi taler også om andre årsager til, hvorfor lysten forsvinder. Og om det super frustrerende i ikke altid at vide hvorfor.

Vi kommer også med nogle konkrete redskaber til, hvordan du kan få lysten tilbage.

Så lyt med og bliv klogere på, hvordan myten om den spontane lyst måske er med til at smadre dit sexliv.

Få de to kraftfulde spørgsmål, som har hjulpet mange til at byrde fri fra myten om, at lyst altid er som et lyn, der sår ned i en og lær i stedet at dyrke din modtagelyst.

Værterne Britt Berglund og Daisy Løvendahl deler også lidt fra hjertet om, hvordan vi har oplevet lyst og mangel på det gennem vores liv. For lyst er videnskab og redskaber, men det er også erfaringer fra det levede liv.

Lad os begynde en ærlig samtale om det vigtige i livet.

Du er inviteret til at bidrage. Skriv til os på [email protected]

Lytterne siger om programmet:

“Jeg har lige lyttet til jeres radioprogram om at have lyst til mere lyst og sikke et godt emne! Jeg glæder mig til at høre mere” Ene

Jeres lys på livslyst, sexlyst, modtagelyst og sanseligt nærvær og åbenhed overfor nuet og verdenen er meget berigende.” Adam

“Fantastisk program, og ping-pong mellem dig og Britt. dejligt I får inddraget mandens perspektiv. Mere af det!” Christian