Drop idealet om hvordan du skal se ud, og hvordan du skal have det med din krop

3 mærkbare råd til at se på dig selv med kærligere øjne.

Solen stod ind ad vinduet og lyste Malenes ansigt op fra siden. Hun missede lidt med øjnene, da solen ramte, og rykkede tættere på bordet imellem os. “Siden jeg har fået børn, har jeg mistet lysten til sex. Egentlig ikke lysten til ham, men min egen følelse af lyst. Jeg plejede at gå i tynde blonde-bh’er, hvor jeg kunne mærke min barm, men nu foretrækker jeg polstrede skåle, og jeg hader synet af mine to teposer,” sagde hun.

Jeg fik lyst til at le sammen med hende over det med teposerne, slå det hen med en kæk bemærkning eller sige, at jeg da er sikker på, at hendes bryster stadig er flotte og sexede, men jeg holdt min mund. Jeg kender også godt følelsen, hun prøvede at beskrive. For mig er det min mave. Jeg har fået 3 børn, og jeg har centimeter tykke strækmærker, der ligger helt tæt fra navle til hofte.

I stedet for at fylde rummet med trøstende ord, lænede jeg mig frem mod hende og lod hende tale. Hun kiggede på mig med et opgivende blik: “Jeg ved godt, at det er mega ligegyldigt, hvordan mine bryster ser ud, og at det ikke burde betyde noget for min lyst. Men det gør det,” sagde hun. Jeg nikkede, og vi fortsatte samtalen.

På vej ud ad døren gav hun mig et kram. “Tak, fordi du ikke fortalte mig, at jeg bare burde være glad for min krop, som den er,” sagde hun. Hendes tak ramte mig, og jeg brugte de næste dage på at tænke over dette. Hvorfor er det så sårbart at indrømme, at man ikke har det helt godt med sin krop?

 

Det er okay at være sårbar omkring sin krop

Måske rammer det en skam over at være overfladisk. Over at gå op i forkerte ting eller ikke være en sej kvinde, som accepterer sig selv uanset hvad. Jeg ville gerne kunne sige, at jeg har det 100 % godt med min krop, og jeg fortæller sjældent, at jeg, i lang tid efter at jeg fik mit første barn, lod være med at se på min mave. Jeg skammede mig over mine følelser, fordi jeg også synes, at det i et større perspektiv er komplet ligegyldigt, hvordan min mave ser ud.

At kunne sige, at jeg fuldstændigt accepterer min krop, ville være en bedre historie, men det ville også være en løgn.

Sandheden er, at jeg har det blandet med min krop. Der er både noget ved den, som jeg elsker og er stolt af, ligesom der noget, som jeg gerne ville have, var anderledes, og som jeg kæmper for at holde af. Ligesom du måske også gør, og som min klient Malene gør.

Da jeg i et stykke tid havde plaget mig selv med både at være ked af min mave og være skamfuld over at have det sådan, tog jeg en beslutning. Jeg besluttede mig for at respektere min sårbarhed. Jeg købte 3 flotte underkjoler, som jeg tager på, når jeg vil forføre min mand, så jeg slipper for mave-dilemmaer, og jeg tillod mig selv at føle det, jeg gør.

Det betyder, at min mave ikke længere står i vejen for hverken min lyst eller mit liv. Den er der bare som en del af mig, der kræver lidt ekstra kærlighed.

Da jeg næste gang så Malene, talte vi om at se på sig selv med kærligere øjne. Om at droppe idealet om, hvordan vi skal se ud, men også om, hvordan vi skal have det med os selv og vores kroppe. Ved tanken om at se på sine bryster og mærke de følelser, der for hende knytter sig til dem, med et kærligt blik, følte hun sig mere fri. Og den frihed til at mærke os selv er mere værd end ethvert ideal om, hvordan vi skal være, eller hvordan vi skal føle. For det er friheden, hvorfra enhver dyb accept og kærlighed kommer.

3 mærkbare råd til at se på dig selv med kærligere øjne

Lån din bedste venindes blik

Stil dig foran spejlet og se på det, du synes, er svært. Se derefter på det, som om det var din allerbedste veninde, der elsker dig, som synes, du er fantastisk, og som værdsætter hver en centimeter af dig, der så på det. Hvad ville hun se?

Værdsæt alt, hvad du kan

Ligesom der er noget, du ikke er så stolt af, er der sikkert også noget, du bedre kan lide ved dig selv. Se på dig selv og læg mærke til alt det, du finder lækkert, tiltrækkende, smukt, skønt og sexet ved dig selv. Udfordr dig selv og find endnu flere ting. Gør det hver dag i 14 dage.

Skjul og fremhæv

Traditionel forførelseskunst handler både om at skjule og vise frem. Det er en dans mellem mystik og blottelse. Accepter, at der er noget, du lige nu ikke vil dele med andre. Måske ikke engang din kæreste eller elsker. Giv dig selv plads til at skjule det med lækkert lingeri, sexede underkjoler eller smækre toppe. Brug meget mindre krudt på det, du ikke kan lide, og giv den i stedet fuld gas med det, du gerne vil vise frem. Som en klog mand engang sagde til mig: Jeg kigger ikke på din røv, når jeg kan se halvdelen af din barm.

Klummen er udgivet hos Alt for damerne online, 13 april 2016

Få de bedste redskaber til mere kropskærlighed lige her!

 

Bog med ord om selvkærlighed

Et bonustip til dig fra mig: Skriv en taknemmelighedsdagbog over alt det din krop kan. Fejr at du kan danse, løbe, kramme og elske. Din krop er ikke til pynt. Den er skabt til at leve!