Kirk Rønler: Lykke er at have en bad ass personlig rådgiver

Lykken er at have en bad ass personlig rådgiver, skriver Kirk Rønler, der driver sin egen virksomhed, hvor hun hjælper kvinder med at slutte fred med deres krop, inspirerer til bedre dating og holder groove events samt foredrag. Hun er megasej. Følg hende her på Facebook.

At få sådan nogle ord med på vejen gør mig varm om hjertet og giver mig mod til at gøre dette 100%. Også de dage hvor det ikke er let og ligetil at være selvstændig og lave noget, ingen rigtigt ved, hvad er.

For hvad er det egentligt at være personlig rådgiver? Du kan læse her og blive klogere på, hvad det er for Kirk Rønler.

Selv valgte jeg titlen efter mange, lange overvejelser.

De lød nogenlunde sådan her:

Er jeg filosofi? Med en baggrund som kandidat i filosofi og kommunikation, kunne jeg godt kalde mig det, men bliver man englænder af at studere engelsk på universitetet? Nej, vel.

Er jeg coach?  Som uddannet life and buisness coach ville det være en oplagt titel, men det coachende perspektiv er altid spørgende, og jeg må indrømme, at jeg ikke holder mig til kun at stille dig spørgsmål.  Jeg giver dig gerne både konkret viden, kærlig sparring og mærkbare råd, så coach er for snævert.

Er jeg parterapeut?  I Danmark er der ingen autorisation, der giver titlen, men jeg ville føle mig falsk, hvis jeg brugte titlen. Jeg synes, den klæder psykologer bedre. Jeg interesseret mig meget for relationer, kærlighed, parforhold og seksualitet, og har derfor både en efteruddannelse indenfor EFT og en Master Class med Ester Perel med mig. Men jeg er ikke ekspert i depression, traumer eller dysfunktioner. Så kom til mig med alle de almindelige udfordringer ved at elske et andet menneske, begære over tid, få nærvær nok, blive enige om prioriteterne og have tid til det hele. Og er det egentligt terapi? Eller bare et ønske om at træde ind i et respektfuld rum og blive klogere på, hvad I egentligt vil, og hvordan I kan gøre det sammen?

Så hvis jeg hverken er filosof, coach eller parterapeut, hvad er jeg så?

Svaret kom efter jeg læste en bog om Personal Consultancy af Nash Popovich,  der argumenterer for, at ingen enkelt tilgang er nok for virkeligt at bevæge mennesker. Det gav dyb mening for mig. Tværtimod handler det ofte om at bryde modellerne, og se det menneske, man står overfor. At kunne kombinere både faglig viden, evidensbaserede tilgange og en fornemmelse for den, man møder i et kærligt, respektfuldt og givende rum.

Kort sagt: Personlig rådgiver.

Den der står bag dig i dit liv. Uden skelen til om det er dig i din karriere, i dit parforhold eller i din familie.