Daisy Løvendahl i sit samtalerum

Hvilke tre ting bør jeg vide om kvinder?

Kære Daisy
Hvilke tre ting bør jeg vide om kvinder?

Mand, 40 år

Kære Mand, 40 år.

Jeg ville på mange måder ønske, at jeg kunne give dig et kvalificeret svar. Det ville være totalt sejt at skrive et rammende svar på dit spørgsmål og måske en dag lade det være anslaget til en bog med titlen:

“10 ting alle mænd bør vide om kvinder” – også kunne jeg tilføje: “som vil sikre dem held i kærlighed og relationer, der varer ved”.

Jeg tror, den bog ville blive en bestseller. Jeg ville selv købe den.

– Og jeg kender mange mænd, der ville ønske en stensikker genvej til kvinder, som styrer dem udenom alle de kiksede og svære situationer, man kan komme i, når man skal møde et andet menneske og føler sig på usikker grund. Tænk hvis det var muligt at undgå potentielle misforståelser a la dengang, hvor jeg selv gik ned på en mand og oplevede, at han trak sig væk og sagde, han ikke kunne lide det. Jeg havde lyst til at dø af skam i situationen. At han så forklarede mig, at han slet ikke kunne lide blowjobs gjorde egentligt bare det hele værre. Så var jeg dels afsløret som en liderlig tøjte, og dels smadrede han en af mine grundlæggende forestillinger om mænd og deres lyst.

Sandheden er, at jeg ikke aner, hvad jeg skal svare dig. Jeg er selv kvinde, jeg har en mor, en datter, veninder og en masse kvindelige klienter, og der tegner sig ikke et entydigt billede. Der er afsindigt mange måder at udtrykke kvindelighed på, og der er langt flere end 3 ting, som jeg synes, du bør vide om andre mennesker.

Måske er det en af livets lektioner, at vi ikke kan undgå at stå helt sårbare, uden en eneste ide om hvad det betyder at være den, vi står overfor og uden en viden om andre, som kan guide os udenom de værste fejltrin.

Derfor tillader jeg mig at koge dit spørgsmål ned til en ting, du bør vide om kvinder (som faktisk også gælder mænd).

Alle mennesker bør mødes med en respekt for den de er.

Men en åbenhed overfor hvad der har præget dem som børn og unge. Med nysgerrighed på, hvad der betyder noget for dem som voksne. Med omsorg for de ar og sår de måske bærer efter nogle kampe i livet. Med en vilje til at se gennem deres forsvarsværker og dine egne fordomme. Med kærlighed til det unikke menneske som står foran dig. Kort sagt:

Respekt og kærlighed.

Når du møder andre med respekt og kærlighed, så kan du få alt det at vide, som du ønsker. Og måske endda endnu mere…

Du får nemlig ikke kun den pæne alment vedtagende version om, hvordan det er være mand og kvinde, som alt for mange mennesker skjuler sig bare, fordi det er meget nemmere end at møde den, de står overfor. Du får ikke en generalisering af verden, der passer lidt på mange og ikke helt på nogen.

Når du slipper “man” og forestillingen om, at der er noget, som gælder alle af et køn, så åbner du verden. For dig selv og den du taler med. Når du begynder at stille de spørgsmål, der interesserer dig, så tager du initiativ til en samtale, der kan give langt mere end alverdens bøger med svar på, hvordan det modsatte køn er.

Du får et andet menneskes oplevelse af verden, og det er en million gang mere værd end en forestilling om, hvad det vil sige at være kvinde.

Så drop de generaliserende termer om ‘kvinder’ og ‘bør’.

– Hvad vil du vide? Om hvem?

Stil stærke spørgsmål.

Når du spørger stærkt, får du autentiske svar.

Svar der kan bygge relationer.

Svar som kan forandre dit syn på andre og dig selv.

Svar som kan få dig til at tage afstand eller blive forelsket.

Så her er mit korte svar til dig: Gå ud i verden og stil 3 kvinder, 30 spørgsmål.

Kærlig hilsen Daisy

PS Du kan læse min blog med 30 gode spørgsmål her.

Har du også et dilemma eller en udfordring?

Skriv til Daisy - her er plads til alt. Lyt efter svaret i brevkassen "Kære Daisy".

Er der noget, jeg kan hjælpe med?

Book din tid til en samtale her.