Hvad gør jeg med de svære relationer?

”Jeg hader jer og jeg vil aldrig se jer igen” råbte min klient i afmagt til sin svigerfamilie.

Og ved du hvad? Det er ikke et enkeltstående tilfælde.

Denne episode af Kære Daisy handler om noget, der optager os. Svære relationer.

Den udspringer ikke at et brevkassebrev, men derimod en post på Instagram, som jeg skrev i anledning af international dag for mental sundhed.

Jeg skrev ét godt råd, der kan gøre en forskel for dit mentale helbred:

”Skab kærlige, stærke relationer til dine nærmeste”

… og så væltede det ind med fortællinger om, at det bestemt ikke altid er nemt at have stærke og kærlige relationer og med spørgsmål om, hvad man gør med de svære.

Det giver jeg nogle bud på i denne podcast. Lyt med.

Hvis du finder denne podcast værdifuld, så vil det glæde mig meget, at du sender den videre i dit netværk.

Overvej også at have en podcast aften med dine veninder eller din kæreste. Lyt til episoden sammen og brug det til at tage en god samtale om, hvad I tænker.

Hvad genkender du fra dit liv?

Hvordan har du bygget gode relationer?

Hvad provokerer dig i denne episode?

Hvilke råd ville du give til alle, der kæmper med svære relationer?

Det er mit store ønske med disse podcast (og alt andet jeg laver), at være med til at begynde dybe, ærlige og nærværende samtaler, som vi bliver klogere af.

For helt ærligt – der er ikke noget mere kedeligt end at tale om serier og nye køkkener. Der er brug for mere dybde!

Skriv gerne dine refleksioner om denne episode til mig. Eller skriv til mig i brevkassen med det, du kæmper med eller de emner du gerne vil høre mig tage op. Tak fordi du gør det.

Skriv til mig her

Tre skarpe pointer fra podcasten – og en ekstra:

  • Nære relationer kræver tid og pleje.

Tag ansvar for kontakten til dem du ønsker at have tæt på. Tag initiativ til de gode oplevelser og samhørigheden. Prioritér din familie og dine venner, hvis du vil have en god relation til dem. Det stærke bånd opstår ikke af sig selv. 

  • Hav relationsmod.

Gør dig umage med at få den, du elsker til at føle sig hjemme i dine relationer. Det kræver mod. Relationsmod. Du skal invitere din kæreste ind i din familie, og tage ansvar for hvordan, der skabes en god kontakt. Ligesom man onboarder nye medarbejdere på en arbejdsplads. For det er ikke nok bare at præsentere et nyt menneske for familien og så regne med, at den gode relation opstår af sig selv. 

  • Vis hvem du er.

Gør dig klart, hvor dine grænser går og kommunikér det til svigerfamilien eller de fællesskaber, du træder ind i.  Det nytter ikke noget, du prøver at være frk. Perfekt, som kan rumme alt. Det skaber problemer den dag, du koger over.

  • Acceptér andre, som de er

Samtidig med at du viser, hvem du er, vil jeg opfordre dig til også at finde dit åbne mindset frem. Du behøver ikke elske alle, men det gør dine relationer stærkere, at du accepterer den du elskers nære. Også med deres irriterende adfærd og sære vaner.

Lytterne siger:

“Så fantastisk rammende og inspirerende. TAK” Louise

“Jeg har haft stor glæde af denne podcast” Camilla

 

 

Har du også et dilemma eller en udfordring?

Skriv til Daisy - her er plads til alt. Lyt efter svaret i brevkassen "Kære Daisy".

Er der noget, jeg kan hjælpe med?

Book din tid til en samtale her.