Sådan kan du styrke dit parforhold på 20 minutter hver dag

Hvis du er i et fast parforhold, har du så oplevet, at lidenskaben falmede eller, at tiden sammen føltes som en forudsigelig serie, du allerede har set?

Mange af dem, jeg taler med, elsker deres partner, men det er ikke det samme som, at de mærker suset hele tiden. I mit samtalerum hører jeg ofte en længsel efter den kærlighed som var. Efter fantastisk sex som opstår spontant, efter lange samtaler der bevæger sig uden at gå i stå og efter tid sammen som føles let og ukompliceret.

Problemet er bare, at den modne kærlighed mellem to mennesker med fuldtidsarbejde og børn ofte ikke er præget spontan sex og timevis af samtaler.

Spontan lyst er for teenagere – og forelskede!

Jeg siger ofte, at spontan sex og lyst til at tale hele natten er for teenagere. Jeg siger det altid med et glimt i øjet, men der er noget sandt i det. Når man oplever den nye kærlighed, uanset om man så er 17 år eller 77år, så er det fantastisk. Det er som at få vand efter en ørkenvandring, og det eneste i verden man tænker på er at drikke.

1 år, 5 år, 12 år efter er tørsten slukket for længst, og man trænger måske også til noget andet end vand.

– Og hvad gør man så? Mange vælger ubevidst at lade energien i mellem dem blive mere og mere distanceret, fordi fraværet af det som var ikke bliver erstattet af noget andet. Det er det nemt at forsvinde ind i arbejdet, i samværet med børnene og vennerne. Indtil den dag hvor man ikke kan sige nej til en anden, eller hvor man er ved at gå til i længsel.

Jeg har ikke ‘svaret’ på, hvordan man undgår dette, men jeg holder én ting for sand i mit eget liv som er dette: Energi følger fokus. Det betyder, at det som man giver energi, er det som man fokuserer på. Så når sex eller den gode samtale ikke bare opstår af sig selv, kan man enten begræde, at kærligheden forandrer sig med tiden, eller man kan begynde at bruge hovedet og give det fokus.

Når jeg arbejder med andre, er det utroligt at opleve, hvor meget det kan løfte et forhold, når de bevidst begynder at vælge sex til eller bevidst giver sig tid til at være sammen. Forudsigeligheden kan faktisk blive til nye eventyr, hvis man kaster sig selv ud på dybt vand og inviterer sin partner med.

Det modne kærlighed er ikke kendetegnet ved, at det hele sker af sig selv, men de vildeste ting kan ske, hvis man giver dem plads til at udfolde sig.

Styrk dit parforhold på 20 minutter

Mange af mine klienter har haft glæde af at bruge 20 minutter sammen hver dag. I de 20 minutter skal der være fuld fokus på hinanden. Det er en super god idé at slukke telefonen, tænde levende lys og tømme sindet for alt muligt andet inden – men det vigtigste er bare at være sammen. Så hellere sætte sig ned i børnenes rod, droppe opvasken og kaste telefonen ud på badeværelset end at lade være, fordi man ikke har det rigtige rum. Det eneste det handler om er, at være sammen med den du elsker med åbent hjerte og sind for at give kærligheden et rum til at gro.

Udfordring til dig der vil løfte dit parforhold:

Jeg vil udfordre dig til hver aften i en måned, når I begge er hjemme, at være sammen i 20 minutter. Drop alle forestillinger om hvad I skal – og bare vær sammen. Tal hvis I har noget på hjerte, kys med tungen eller hold i hånden. Husk at energi følger fokus, så giv din opmærksomhed til det menneske du elsker og se, hvad der sker.

Kærlig hilsen Daisy

PS.

Du kan også læse min bog ELSK  – Mere kærlighed, lidenskab og fællesskab i et travlt liv.

Bogen har fået 5 stjerner af læsere på Saxo.com. Den giver inspiration og konkrete værktøjer til at løfte kærligheden. En læser skriver om den:

“At det er historier fra det virkelige liv, gjorde at jeg følte en samhørighed under læsningen og fra tid til anden placeredes der et smil på mine læber…Igennem de historier Daisy fortæller får jeg flere ting med mig.
1: En historie om nogen andre som også har det svært med kærligheden og lidenskaben. Det i sig selv var en kæmpe lettelse, i et samfund hvor vi har tendens til at glorificere kærligheden når den er der.
2: Gode råd og perspektiver på kærligheden og lidenskaben og hvad man kan gøre når det er svært.” Kirk

Download gratis læseprøve på ELSK her

Bloggen er også udgivet i Alt for damerne online, 3 marts 2015