Billede til blog om selvkærlighed

Drop fitness, elsk din krop

Engang mødte jeg en kvinde, som arbejdede i marketingsafdelingen for et fitnesscenter. Hun fortalte mig, at den dag, fitnessbranchen sælger allerflest abonnementer, er i dag. Ikke nytårsaften, hvor man gør sig klar til fest og siger: “I år skal det være. Jeg skal tabe mig, være sundere og slankere”. Ikke dagen efter, hvor man har tømmermænd. Men i dag – 2. januar.

Det er abonnementer købt på dårlig samvittighed over julens mad og alt for meget vin. Det er følelsen af, at “nu må jeg tage mig sammen”, og “nu gør jeg det”, og “målet er at have tabt 5 kilo 1. maj”.

Har du nogensinde selv prøvet det?

Hvis du har, har du sikkert erfaret, at det ikke virker. At der sker et af to scenarier.

Scenarie 1:

Du opgiver i løbet af januar eller februar. Da er du tilbage i din vante gænge, og alle nytårsforsætterne er glemt igen. Abonnementet kører som et støtteabonnement, og du har kronisk dårlig samvittighed over ikke at komme af sted.

Er jeg for negativ i mine forventninger? Lad os se på scenarie to.

Scenarie 2:

Du sætter dig et mål. Du slider, træner, fokuserer på det, og så klarer du det! YES! (Hvis du nød dette, vil jeg tro, at du har vedholdenhed som en topstyrke, men det kan vi tale om en anden dag). Sød succes – eller? For hvad sker der i tiden efter?

Du ryger langsomt tilbage til der, hvor du var før.

Der er et ord for det.

Elevatorvægt.

!

Du kan også gøre noget andet.

Drop fitness. Drop indskydelsen til at ændre hele dit liv radikalt nu. Drop målene om din krop.

Accepter dig selv.

Værdsæt hver en centimeter af dig.

Elsk din krop.

Derfra kan du skabe dig en ugepraksis, som virker. En uge, hvor du bruger din krop, spiser sundt og nyder dit liv.

Det er måske ikke den store forskel, hvis man ser det udefra, men der er en fundamental forskel på, om du løber efter et mål og føler dig forkert hele vejen og først okay, når du når det mål.

ELLER

Om du værdsætter dig selv, som du er, og løber, cykler, hopper, danser eller ryster røv, fordi du synes, det er skønt. Fordi det giver dig god energi, hjælper dig med at komme fra hovedet ned i kroppen og giver dig overskud.

Du kan også læse om mit nye webkursus “Elsk dig selv” med fokus på problematikkerne fra DR programmet “Jeg hader min krop”. Ligesom du altid er velkommen til at læse mere om min bog ELSK.

Der er en fundamental forskel mellem at jagte det gode liv og leve det!

Jeg vil gerne dele to ting med dig.

Jeg ved ikke, hvad jeg vejer, for jeg har ikke en vægt (det kan du læse en ældre blog om her).

Og jeg er fuldstændig ligeglad.

Jeg kan til gengæld lave heian shodan virkelig godt og bruger to timer om ugen på karate sammen med min søn, og jeg danser uden at blive forpustet med stort smil og sved overalt minimum en time om ugen til fredagsmorgenfest med Kirk Rønler. Det er en fast del af min ugepraksis. Derudover går jeg byen rundt, laver nogle gange lidt øvelser på gulvet, og det hænder, at jeg løber en tur rundt om havnen (løb er måske så meget sagt, men en form for løb/powerwalk).

Nu er det din tur. Jeg vil med nogle spørgsmål guide dig til at finde det, som skal med i din ugepraksis, så du får kroppen med. Ikke fordi du skal nå noget, men fordi det giver dig værdi nu og her. Hvilket også betragteligt øger sandsynligheden for, at det lykkes.

Er du klar? Fat papir og pen.

Hvordan holder du af at bruge din krop?

Skriv ned og bliv ultra konkret. Tænk gerne både decideret motion, men også alt muligt andet fysisk fra sex til afspænding klokken 21 til kildeleg med børnene.

Hvad er “intens” motion for dig, hvor du dedikerer en time til det, såsom en løbetur eller yogatime?

Skriv nogle konkrete ting ned, som du ved, at du kan lide, eller noget, du gerne vil prøve.

Hvilken form for bevægelse kan du nemt gøre i den hverdag, såsom at gå eller cykle, fremfor at køre, eller lave 7 minutters øvelser derhjemme?

Bliv konkret.

Hvad sker der i dig, når du bruger din krop i hverdagen på en måde, som du nyder?

Det er den følelse, du skal huske dig selv på, når du ikke gider. Det er ikke målet om at være tynd eller have sixpack. Det er følelsen af at være DIG i din krop.

Vælg 1-5 fysiske aktiviteter, du nyder, fra din liste.

– Og så er det tid til et realismetjek. Kan det, du har valgt, lade sig gøre i din hverdag? Det er fint gerne at ville gå til flamenco om torsdagen eller spinning hver anden morgen, men er det realistisk?

Vælg 1-5 fysiske aktiviteter, som fungerer i det liv, du har, og skriv dem på en liste. Har du små børn, er det måske bedre at skrive et øvelsesprogram på 7 minutter derhjemme på listen end at skrive at gå til yoga tirsdag klokken 18. Har du meget travle dage, så skal du måske ikke vælge noget, hvor du er afhængig af faste tider. Så vælg noget, der rent faktisk passer ind i dit liv og din hverdag. Tænk gerne din krop med i dit sociale liv såsom gåture med veninder fremfor cafebesøg.

Kunsten er herfra at sætte tingene fra din egen inspirationsliste ind i dine uger. Gør det til en praksis hver søndag eller mandag morgen at tænke over din uge og afsætte tid til din krop.

Lad os sammen gøre 2018 til et år uden snævre kropsidealer og mål om vægt, men med meget mere kropskærlighed!

Kærlig hilsen, Daisy

PS. Synes du det der med ugepraksis lyder spændende? Så har jeg skrevet en manual til 79 kr, der guider dig i gennem, hvordan du skaber din egen ugepraksis med tid til det vigtigste, fokus på din krop, dit arbejde og dem du elsker. Få den her.

Skab en uge du elsker

Sådan får du uger med tid til det hele. En konkret guide til mere overskud og større hverdagsglæde, som det tager 10 minutter at bruge en gang om ugen.