Hvad er selvudvikling?

Hvad er selvudvikling, og hvorfor er det nødvendigt at arbejde med egne styrker og værdier?

I en moderne tid med tilsyneladende endeløse krav kan du nemt komme til at føle dig utilstrækkelig, og du føler måske, at du skal leve op til en masse krav – både i dit professionelle liv og i dit privatliv. Der skal både være overskud til familien og til parforholdet, og samtidigt skal du også præstere på arbejdspladsen.

Men giver du dig selv plads til at stoppe op og mærke, hvem du er? Husker du dine styrker og ikke mindst dine værdier, eller har du sat tilværelsen på autopilot? Det er spørgsmål, jeg beskæftiger mig med i mit arbejde som personlig rådgiver. Ikke mindst stiler jeg efter at styrke mine klienters bevidsthed om, hvad der giver deres liv mening – blandt andet gennem selvudvikling.

Men hvad er selvudvikling? Og hvordan kan selvudvikling hjælpe dig til at blive et mere helt menneske, som lever sit livsformål?

Hvad er selvudvikling?

Selvudvikling handler om at få bedre kontakt med, den du er, med henblik på at skabe positiv udvikling. For selvom et moderne liv stiller mange krav til din evne til at være omstillingsparat og til at kunne balancere mellem privat- og arbejdsliv, betyder det ikke, at du ikke skal kunne være dig selv og omfavne dine egne værdier.

Tværtimod. Den eneste vej ud af en uendelig kamp for at nå det hele og stresse over modsatrettede krav fra parforhold, familie og karriere er et tage det hele hjem og være endnu mere dig.

Selvudvikling handler altså ikke om at lave om på sig selv. Men hvad er selvudvikling så?

Selvudvikling handler om at udvikle og opdage de kvaliteter hos dig selv, som måske er gået tabt i den konstante stræben efter at imødekomme omverdenens krav og forventninger. Samtidigt handler selvudvikling om at få et klart billede af, hvem du er, hvad der er vigtigst for dig, hvad du vil i verden – og hvordan du gør det. Det er ikke nok at tænke store tanker. De skal også integreres i det liv du lever hver dag.

Selvudvikling – et redskab til at blive et mere helt menneske

Hvad er hensigten så med selvudvikling?

Til dels hjælper selvudvikling dig til at blive et mere helt menneske, der nemmere kan være i alle livets forskellige arenaer. At arbejde med dine værdier, styrker, relationer og livsformål handler i bund og grund om at være alt det du er og bruge det i alle dine livsområder. Men selvudvikling er også et redskab til at kunne arbejde fremadrettet med at opnå større selvforståelse, frihed og ikke mindst empati. For når du kender og accepterer dig selv, bliver du også bedre til at forstå dine medmennesker. Selvudvikling er altså en fantastisk mulighed for at blive et mere helt menneske i alle livets henseender.

Har du mod på at få en større indsigt i dig selv? Eller vil du vide mere om, hvad selvudvikling er? I så fald er du altid velkommen til at skrive eller ringe til mig på [email protected] eller 51940710.

Du finder en masse gode konkrete tilgange til egen selvudvikling – og ikke mindst livet – i min bog LEV. Her kan du begynde din udvikling og refleksion derhjemme – læs om bogen LEV her.

Bogen LEV af Daisy Løvendahl

“Tak for at være den mest inspirerende kvinde/forfatter/filosof jeg har læst i lang tid! At være reflekterende og konkret på samme tid, er en kunst, du i den grad mestrer”
Marianne
Læser af bogen Lev

1 svar

Kommentarer er lukkede.