Fællesnævneren for folk der har lyst og er tilfredse med deres sexliv

Og hvordan du kan blive tilfreds med dit eget

Par i langvarige parforhold, der er super glade og tilfredse med deres sexliv, i hvert fald har EN ting til fælles.

Og det er….

At de PRIORITERER deres sexliv!

Det er IKKE, at de er super veltrænede. Det er IKKE, at de er SUPER “dygtige” til at have sex og det er fedt at se på. Det er IKKE at de elsker hinanden mere end alle andre.

De prioriterer ‘bare’ deres sexliv. I en travl hverdag, hvor alt muligt andet altid også kalder på os.

Lyst er ikke “Bare og bare”

Og det er selvfølgelig ikke ‘bare’. For hvis det var det, så gjorde vi det alle sammen bare og så havde vi alle sammen det sexliv, mange i virkeligheden længes efter. For vi ved fra den store Sexus-undersøgelse, der har undersøgt danskernes sexualitet, at for langt de fleste af os er sexlivet VIGTIGT.

Efter mange år i samtalerummet med mange par, der netop kæmper med at bevare lysten i parforholdet, når det har nogle år på bagen, ved jeg, at der kan være mange grunde til, at den driller.

Men en af dem, der går igen, er netop, at vi ikke prioriterer den. At vi venter på, at lynet slår ned midt i vasketøjet og havregrøden, og vi mærker den uimodståelige lyst til at kaste os over vores partner.

Den lyst kaldes spontan lyst inden for den kliniske sexologi. Det er den mange af os kender fra dengang, vi var nyforelskede.

Modtagelyst

Den anden lyst, vi arbejder med inden for sexologien kaldes responsiv lyst, altså modtagelyst på dansk.

Modtagelysten er den lyst der opstår efter, at I har skabt emotionel kontakt og modtaget nydelsesfuld berøring. Hvis den spontane lyst er som et lyn, så er modtagelysten en langsom dans, I vælger at danse.

Modtagelysten er med andre ord, den lyst, der først opstår, når I har valgt at prioritere den. Når I har valgt at skabe en positiv kontekst for, at den kan opstå. Når I har valgt at planlægge at danse sammen.

 

3 refleksionsspørgsmål om din lyst

Hvis du har lyst til at prioritere din lyst, så prøv at stille dig selv de her 3 spørgsmål (Og stil dem måske endda til din partner) :

  • Hvad kan du gøre for dig selv for at skabe bedre betingelser for din lyst?
  • Hvordan kan du pleje kærligheden i hverdagen?
  • Hvad er de 3 erotiske oplevelser, du ønsker dig mest?

Videnskaben om lyst

På uddannelsen til sexolog & parterapeut er der et helt undervisningsmodul dedikeret til videnskaben om lyst.

Lyst handler om meget mere end lyst til sex. Derfor begynder rejsen mod mere lyst, større autenticitet, dybere kontakt til dig selv og større power heller ikke med kroophold og pligtsex. Tværtimod.

Det begynder med, at du helt ærligt stiller ind på dig selv, din krop og det, der får dig til at blomstre. På modulet får du et unikt rum til at møde dig selv, og redskaber som kun de færreste kender, men som alle burde undervises i.

De tilgange og redskaber du lærer, er også dem, der kommer til at rykke dine klienter.

Læs mere om uddannelsen som sexolog & parterapeut HER

Kærlig Hilsen

Daisy

 

PS

Hvis du overvejer om 2024 er året, hvor du skal handle på drømmen om at tage en uddannelse, der både kan opgradere dit nuværende arbejdsliv eller være begyndelsen på et nyt – så vent ikke for længe.

Der er 9 pladser tilbage på næste hold.

Vi begynder i januar.

Ræk ud hvis du har spørgsmål.

Du kan booke 20 minutter med Daisy her