Når 2 bliver til 3 bliver til 4…Og parforholdet bliver udfordret!

Det er en af naturens finurligheder, at den kærlighed og tiltrækning, der bringer mennesker sammen, og giver dem ønsket om at sætte børn i verden, truer med at splitte dem som elskere og kærester.

De år, hvor vi har små børn, er også dem, hvor risikoen for at blive skilt er allerstørst. Skilsmisseprocenten er skyhøj, når vores yngste barn er under to år. Og det er jo på ingen måde mærkeligt.

Undtagelsestilstand
For det er lige der, hvor vi er allermest trætte. Hvor vi kæmper med at balancere kravene i arbejdslivet med dem til familielivet og forældrerollen.

Det er der, hvor vi har KONFLIKTER. Med hinanden om, hvem der gør hvad og hvem der gør mest. Der hvor begge parter mangler TID og OVERSKUD. Hvor sex og intimitet i længere perioder virker som en tropeø meget langt væk og meget svær at komme hen til.

Det kræver stor kærlighed, empati og ærlighed at bevare gnisten, friheden og nærheden, når børnefamilielivet invaderer soveværelset og alle ens vågne timer.  

Når 2 bliver til 3
Så hvordan finder vi overhovedet alt det frem, når vi egentlig mest har lyst til at gribe ud efter fjernbetjeningen efter en lang dag med en lang to-do-liste og et parforhold, der lige nu står ret langt nede på den som endnu en krævende ting?

Som jeg altid talte om i den podcast, jeg lavede med magasinet Vores Børn, der netop hed Når 2 bliver til 3, så gør du det ved at begynde at justere på bitte små ting i hverdagen, som du og I kan overskue i den her livsfase, I forsøger at trække vejret i.

Kontinuerlige øjeblikke
For der skal ikke nødvendigvis så meget til som du går og tror. Det behøver ikke at være 10 gange ved en parterapeut (selvom det hjælper på meget), et tantrakursus, der ligger lige midt i ulvetimen og 14 spaophold det næste år.

Faktisk ved vi fra forskningen, at små kontinuerlige øjeblikke af kontakt er en af de vigtigste ting for, at et parforhold kan trives.

Kontakt og en lille smule forbindelse til din partner, kan paradoksalt nok give jer lige præcis lidt af den omsorg og det overskud, I føler I står og mangler.

Så her er et af de råd, som jeg har givet flest gange – og som faktisk gør en forskel selvom det kan virke som en meget lille ting:

 

Brug 20 min på kærligheden

Gør det morgen, dag eller aften. En gang om dagen eller de gange om ugen, I føler, det kan lade sig gøre at checke ind med hinanden. Men gør det til en fast prioritet. Et hverdagsritual som ikke er til forhandling, men som er bare er der.

Om I bruger det til at få talt med hinanden, se hinanden dybt i øjnene eller kysse, betyder ikke så meget. Det vigtige er, at I fokuserer på hinanden og ikke jeres telefoner eller børn.

 

Vil du hjælpe andre med at finde hinanden og undgå skilsmissen lige midt i børnefamilielivet?

Parforholdet i børnefamilielivet er et fokuspunkt for uddannelsen som sexolog & parterapeut, fordi du med garanti kommer til at arbejde med de problematikker, der følger med, når du er færdiguddannet.

Derfor er der også et helt modul dedikeret til, når vi går fra at være kærester til forældre… Og måske bonusforældre.

Her taler vi om samfundets syn på forældreskabet, og du lærer konkrete redskaber til ikke at miste hinanden, når to bliver til tre eller fire, eller når drømmemanden kommer med to børn fra første ægteskab.

Vil du have overblik over alt, hvad du lærer på uddannelsen til Sexolog & parterapeut? Så få den fulde uddannelsesbeskrivelse lige her

Du er også velkommen til 20 minutter på telefonen med mig, hvor vi sammen kan gennemgå om dette er dit næste skridt. Du bestiller din samtale her

Kærlig Hilsen,
Daisy