Øvelse til par: En ting jeg elsker ved dig.

Jeg synes nogle gange, min kæreste er super irriterende! Faktisk er han det menneske, som kan få mig mest ud af mig selv. Men han er også en, som jeg virkeligt elsker og respekterer meget dybt. Det er lys og skygge.

Efter at have været virkeligt meget sammen siden corona udbrød har vi mærket begge dele hos hinanden. Både det er tænder os af og på hinanden.

Hvorfor deler jeg det? Fordi jeg oplever mange par, som gennemgår det samme. Denne tid er så uvant, at den sætter gang i alle de følelser, som vi måske skøjter forbi i hverdagens travlhed, hvor vi nemmere kan sige pyt og tage på arbejde i 10 timer. Tiden sammen tvinger os til at blive i både det lette og svære – og det er måske meget godt.

Så tre konkrete tanker fra mig til dig.

  • Hvis du oplever vrede, frustration og modgang i dit parforhold disse dage, så er du ikke alene. Det er helt normalt og ikke tegn på i ikke passer sammen eller at skilsmissen er nær. Tag det som en invitation til at komme tættere på og udvikle jer sammen.
  • Skab bevidst tid sammen. Lav øvelser der skaber nærvær og kontakt – herhjemme leger vi med et helt spektrum af øvelser, der skaber dybere forbindelse og massere af berøring. (Berøring er ikke et pænt ord for sex. Det er simpelthen “bare” kærtegn.) Øvelser er geniale, fordi det er et bevidst tilvalg af hinanden. Versus en ubevidst venten på at magien opstår. Få ting opstår af sig selv.
  • Skab den kærlighed du ønsker. Du kan for eksempel begynde med i dag at afsætte 20 minutter til at gå en tur med din kæreste og bare trække vejret sammen. Eller masser hinanden i aften eller kys i 20 min. Du bestemmer. Men giv dig og jer kærlighed.

En enkel øvelse til par

Du kan også lade dig inspirere af en af de øvelse, som vi selv bruger, og som jeg med succes har lavet med mange par.

Den er bygget på et fundament af positiv psykologi og tilsat lidt erfaring med, hvad der sker, når to øjne mødes. Se med i video’en. Den tager 5 minutter, men kan give virkeligt meget.