Sådan tager du de følsomme snakke

Den her uge fik jeg et brev fra en kvinde, som rigtig gerne vil tage en svær snak med sin kæreste om noget, hun synes er ekstra følsomt og derfor er lidt svært at tale om. For hende handler snakken om børn. Hun er klar. Er han? Men en følsom snak kunne lige så godt dreje sig om eksperimenterende sex, omlægning af et stort banklån eller noget tredje. Fælles for emnerne er, at de er svære at tale om og at afsender bange for, hvordan modtager vil tage imod snakken. Men hvad er det, der gør det så svært?


Følg "Spørg Daisy" på iTunes

 


Kære Daisy

En brevkasse til dine ører, hvor personlig rådgiver Daisy Løvendahl vender
store som små dilemmaer og udfordringer, som livet byder dig. Det kan gøre en verden til forskel at høre, hvordan andre oplever livet – og her er plads til alt.  Du har kun ét liv.
Elsk det.

 


Skriv til Daisy her

Formularen herunder sikrer din fuldstændige anonymitet.Derfor skal du lade din partner være i bevægelse

“Hvad gør du, når du rammer tider i dit parforhold, hvor den ene har styr på det hele, mens den anden er “faret helt vild i sit liv” og går fra at være en klippe til at være helt lost?” Sådan et spørgsmål fik jeg ind af min virtuelle brevkasse Kære Daisy, og det er et rigtig godt spørgsmål. For hvordan er du stærk, uden at være så stærk, at din partner falmer? Når den ene er den “stærke klippe”, som den anden kan læne sig op af? Bliv klogere i denne episode af Kære Daisy.

Derfor skal du ikke falde i rosin-fælden

Kender du de der par, hvor kvinden med tiden bliver mere og mere moderlig, og man bliver mere et barn end en partner? Er det skadeligt, givende, nødvendigt eller noget helt fjerde? Sådan et spørgsmål fik jeg i denne episode af Kære Daisy. Brevet åbner op for en interessant diskussion om parforhold, og til at hjælpe mig, har jeg fået besøg af coach, underviser, forfatter og seksualitetsekspert Lucy Vittrup.

Når familie-fortællingen ikke er lykkelig

Alle ønsker en god familie. Det er en længsel og en fortælling, som de fleste mennesker har et dybt ønske om at kunne skrive sig ind i. Du ved, den stærke, dybe, kærlige samhørighed, som kun familien kan give os. Derfor gør det også ondt, når det ikke lykkes. Så hvad er det rigtige at gøre, når du har en svær konflikt i familien? Og hvordan skal man navigere i et kaos af følelser? Der findes ikke ét rigtigt svar, men mange måder at gribe det an på - og det bliver du klogere på i denne episode af Kære Daisy.

Op på hesten - eller sex efter barsel

Forestil dig det her scenarie: Du har født et barn. Din krop er helet, din læge siger, at du godt kan, din kæreste er mere end klar, du forventer af dig selv, at I skal igang, og din lyst er…… væk. Du har simpelthen slet, slet ikke lyst. Hvad gør du, når Mødregruppen råder dig til “bare at komme op på hesten igen”, selvom du er virkelig bange for at ride? 🐎 Det er lige præcis det dilemma, som denne episode handler om. Og uanset om du har født eller ej, kan du nok godt relatere til følelsen af ikke at have lyst til sex, når din kæreste har. Lyt med her ❤️

En guide til dating i en Tinder-tidsalder

Har du nogensinde undladt at svare på en SMS fra en du, du datede? Eller måske ladet dem blive lidt i troen på, at du stadig var interesseret, men kun svaret, når du ikke lige havde andet at lave? Så har du gjort dig skyldig i nogen af Tinder-tidens største syndere: Ghosting, icing og simmering 👻❄️🍳 Av. Det er ikke nemt at være en del af dating-markedet i dag, hvis du spørger denne episodes brevkasseskribent. Lyt med i denne episode, hvor jeg taler med coach Martin Brogaard om dating.

En mini-guide til minefeltet "svigerfamilie"

Svigerfamilie kan være skønt. Hyggeligt, aflastende, hjemligt. Men det kan også rime på stikpiller, ambivalens og skænderier. Jeg oplever ofte, at de her diskussioner omkring svigerfamilie mellem par bliver til diskussioner om, hvad der er ret og rimeligt. Det er i min optik forkert. Vi skulle meget hellere fokusere på at blive klogere på hinanden, og forstå hinanden. For når vi forstår hinanden, står vi bare meget stærkere sammen. Det er lige netop omdrejningspunktet i denne episode af Kære Daisy, hvor du kan blive klogere på hvordan, du sætter de svære grænser.

Sådan giver du din sorg plads

Har man lige så meget ret til at sørge over tabet af sin veninde, som tabet af et familiemedlem? Sådan spurgte en modig brevkasse-skribent i Kære Daisy, og det var et brev, der rørte mig meget dybt. Dem, der følger mig ved, at jeg også lever med at have mistet, og jeg følte en stor omsorg for den kvinde, som havde sendt mig dette brev. Lyt med i denne episode af Kære Daisy og bliv klogere på, hvordan du skaber plads til din sorg.

Sådan bevarer du gnisten i parforholdet

Denne uges brevkasseskribent har et simpelt, men vigtigt spørgsmål: Hvordan får man tid til at pleje ilden i et parforhold med småbørn, arbejde, venner og andet, der fylder? For selvom vi godt ved, at det her er vigtigt, findes der altså alligevel en overvægt af folk, der tager parforholdet for givet og glemmer at pleje det. Men sådan behøver det ikke gå, hvis man er opmærksom. Lyt med og bliv klogere på hvordan du IKKE ender i ens joggingsæt i Bilka - og få de bedste tips til at dyrke gnisten mellem jer!

Derfor skal du brænde bøger, der dikterer, hvordan du "bør ha' det"

Hvad gør du, når du er virkelig vild med din kæreste og gravid med hans barn, men bare ikke har lyst til sex med ham overhovedet? Alle graviditeter opleves forskelligt, og dagens brevkasseskribent er meget ked af, at hendes lyst er forsvundet. Lyt med og bliv klogere på hvorfor du skal brænde bøger, der fortæller dig, hvordan du “bør ha’ det under graviditeten”, hvordan du håndterer en “stiv-pik opgave” og hvorfor, vi skal give hinanden plads til forskellige oplevelser.

Sådan kommer du i mål med dine projekter

Du kender det godt. Du har haft en drøm om at gennemføre et maraton, sejle jorden rundt eller – skrive en bog. Og du manglede kun de sidste 2 måneders træning, den sidste planlægning af rejsen eller de sidste 35 sider. Men. Så stod opvasken der, dit 8-16 job spændte ben for dig og dine ambitioner druknede i hverdagen. Så hvordan kommer du i mål med dine drømme, så du kan skabe det liv, du allerhelst vil leve? Det skal vi høre om i denne episode af Kære Daisy.

Kan jeg leve i et åbent forhold?

Det moderne liv er et slaraffenland af muligheder, når det kommer til parforhold, og flere og flere vælger det ”normale” monogame forhold fra til fordel for det åbne forhold. Denne episode handler om, hvordan du definerer rammerne for det åbne forhold, så du ikke mister dig selv eller din partner undervejs. For hvordan lytter du både til dit hoved og dit hjerte? Der findes ikke ét klart svar, men mange perspektiver, og det er dém, vi skal høre i dagens episode af Kære Daisy.

Min svigermor elsker mig ikke

Hvad stiller du op, når den du elsker, har en familie, som ikke elsker dig? Hvordan navigerer du i kaosset af 40-års-fødselsdage, forsmåede bedsteforældre og en svigermor, der giver dig en følelse af at være uønsket? I denne episode af Kære Daisy skal vi snakke om, hvordan svigerfamilien ikke bliver et problem i parforholdet, og du bliver klogere på, hvordan et Svigerfamile-klippekort virker.

Må jeg fantasere om min venindes mand?

Nogen gange er dét, vi ikke må, det der er allermest spændende. Men må man fantasere om sin venindes kæreste? Hvornår skal man censurere sig selv, og hvornår må man give sine tanker frit løb? Fantasier er ikke altid til at tøjle og styre, og de fleste er jo helt harmløse, så længe de bliver i dit hoved. Ikke? Måske, måske ikke. Lyt med og bliv klogere i denne episode af Kære Daisy, hvor vi taler om forbudt begær.

Drengemødre

Drengemødre Det sidste år har budt på heftig debat om seksuelle krænkelser, grænser og opdragelse. Det har skabt bekymring hos dagens brevkasseskribent, som er mor til tre drenge. For hvordan lærer du dine drenge (og piger) at navigere i forventninger, følelser og og forskellige behov? Og hvad er grænsekommunikation? Det bliver du klogere på i dagens episode af Kære Daisy.

Derfor giver planlagt sex mere sex

Ved du, hvilket emne, der hiver flere læsertal end politiske analyser på selve valgdagen under en valguge? SEX, selvfølgelig. Denne episode af Kære Daisy handler nemlig om det frække, når det er planlagt og tilrettelagt. Er det usexet? Overtænkt? Kedeligt? Ikke ifølge Daisy. Det er frihed, en oase og et åndehul til at lave det, du virkelig nyder, og så kan det tilmed give dit forhold større spontanitet og mere sex. Det kan du høre meget mere om i denne episode af Kære Daisy.

Er vilje nok til at redde parforholdet?

Er vilje nok til at holde parforholdet i live? Hvor længe kan man leve med ”fint nok”, når det kommer til magi og gnist? Vi er en generation af individualister, der ved, hvad vi vil, og ingen tvinger os til at blive. Så hvor mange mil skal vi gå for tosomheden? Det snakker vi om i dagens episode af Kære Daisy, hvor du bl.a. kan høre om ”terapitræthed”, om at løbe til Mexico, om hvordan man rummer tvivl – og håb, selvfølgelig.