Billede af Daisy Løvendahl af Rune Lundø

Hvad er det vigtigste i et parforhold?

Ville det ikke være rart at have svaret på det spørgsmål? Jeg kan godt give dig et bud på, hvad jeg oplever, mange par synes er vigtigt eller udtale med som ekspert, men det svar som virkeligt rykker, ligger i samtalen mellem dig og din kæreste. Så her er spørgsmål til dig: Hvor tit taler du med din kæreste om jeres parforhold? Stiller hinanden dette enkle spørgsmål:

 Hvad er vigtigt i jeres parforhold? 

På rigtigt mange arbejdspladser afholder man MUS-samtaler årligt. Samtalen er til for at forhandle løn, men også for at drøfte medarbejderens udvikling og hvad der er godt og svært i hverdagen på arbejde. I den ideelle MUS er der også plads til at tale om fremtiden og karrieredrømme. Har du jævnligt den samme samtale med din kæreste om jeres parforhold, værdier nu, hverdagen og drømme?

Mange par taler mindre om, hvad det gode parforhold er, end de taler med deres chef og kollegaer om, hvad der skaber et godt arbejdsmiljø.

Den fælde må du ikke falde i. Kærligheden er ikke en selvfølge. Så selvom det er individuelt, hvad der er vigtigt i et parforhold, har jeg et vigtigt bud: Tal og find frem til svaret sammen. Så her er et spørgsmål til jer:

 Hvad er vigtigt for jer lige nu?  

Ingen kan give jer svaret på det spørgsmål, men I kan tage spørgsmålet til jer og bruge det som en genvej til hele tiden at skabe et levende og spændende parforhold.

Samtaler om det gode parforhold skal I have mindst en gang om året. For livet forandrer os. Du blev måske kærester med en spontan ung kvinde, der elskede at danse hele natten, men 10 år senere har hun måske mere brug for nattesøvn end fest. Og den spændende unge fyr, der talte passioneret om globalisering, har måske mere lyst til at tage i sommerhus end rejse verden rundt med rygsæk. Vi kan begræde de forandringer eller tage dem som en velkommen mulighed for at lære vores kæreste at kende igen.  Faktisk kan det være en af livets store gaver at møde det sammen menneske flere gange. At sige ja til den samme igen og igen.

Et skridt i den retning du kan tage allerede i dag er dette:

Gør samtalen om hvad der er vigtigt for jer som par til en fest!

Få børnene passet, bestil bord på yndlingsrestauranten og tag samtalen. Eller pak kærestens rygsæk, sejl ud i en kano og tænd et bål ved kanten af en å og tal om det, som er et godt parforhold for jer. Der er ingen regler for, hvordan I taler sammen, men tal om det som er vigtigt for jer.

Det er den mindste – og måske en af vigtigste – små ting du kan gøre for at holde kærligheden i live til den, du elsker.

Kærlig hilsen, Daisy

PS

Er du interesseret i kærlighed? Her er to veje til mere viden og konkrete redskaber.

Lyt til min podcast Kære Daisy. Du finder den her.

Læs min bog ELSK  – Mere kærlighed, lidenskab og fællesskab i et travlt liv.

Bogen har fået 5 stjerner af læsere på Saxo.com. Den giver inspiration og konkrete værktøjer til at løfte kærligheden. En læser skriver om den:

“At det er historier fra det virkelige liv, gjorde at jeg følte en samhørighed under læsningen og fra tid til anden placeredes der et smil på mine læber…” Igennem de historier Daisy fortæller får jeg flere ting med mig.

1: En historie om nogen andre som også har det svært med kærligheden og lidenskaben. Det i sig selv var en kæmpe lettelse, i et samfund hvor vi har tendens til at glorificere kærligheden når den er der.

2: Gode råd og perspektiver på kærligheden og lidenskaben og hvad man kan gøre når det er svært.” Kirk

ELSK - Mere kærlighed, lidenskab og fællesskab i et travlt liv.

Bogen ELSK er en refleksionsbog der støtter dig i at vælge kærligheden til.

 

Er der noget, jeg kan hjælpe med?

Book din tid til en samtale her.