Skal jeg blive eller skal jeg gå?

Jeg har fået et brev, som jeg tænker, andre kan nikke genkendende til.

Læs lige det her uddrag af brevet:

”På grund af corona situationen er mig og min kæreste begge hjemsendt fra job. Denne situation har virkelig fået mig til at tænke over, at vores forhold har kørt på automatpilot længe, hvilket gør denne situation ekstra svær. Jeg er faktisk kommet så langt, at jeg overvejer at gå fra min kæreste, da vi er så forskellige og slet ikke kan få det til at fungere i denne nye situation. Det skræmmer mig, da vi har været sammen i 5 år. Måske du kan snakke om hvilke overvejelser man skal gøre sig, før man beslutter sig om man skal blive eller gå fra kæresten? ”

Det kan jeg i hvert fald snakke om!

Der er faktisk ikke noget, som jeg hellere vil, for jeg ved, at der er mange, som har tilsvarende tanker. Så lyt med og bliv klogere.

Invitation til podcast aften

Det er mit store ønske med disse podcast (og alt andet jeg laver), at være med til at begynde dybe, ærlige og nærværende samtaler, som vi bliver klogere af.

Så jeg vil gerne invitere dig til at lave en podcast aften med dine veninder eller din kæreste. Lyt til episoden sammen og brug det til at tage en god samtale om, hvad I tænker.

Her er nogle spørgsmål til jeres refleksion:

 Hvordan har corona påvirket dit parforhold? Hvad har været svært? Hvad har været godt?

 Hvordan tænker du, man kan dele eventuelle tvivl om forholdet på en god måde?

 Hvorfor valgte du din kæreste, da I mødte hinanden?

 Hvad skal der til for at I får en god vinter sammen i denne særlige corona situation med social afstand og mange restriktioner?

 

Skriv gerne dine refleksioner om denne episode til mig på [email protected]

Eller skriv til mig i brevkassen med det, du kæmper med, eller de emner du gerne vil høre mig tage op. Tak fordi du gør det.

Skriv til Daisy

 

Fire skarpe pointer fra podcasten

 

Søg støtte hos en der respekterer dine valg

Hvis du er i tvivl om dit forhold, så find en som du kan være fortrolig med. Du skal ikke gå med det hele alene. Vend dig mod en som både kan være der for dig, og som også kan respektere og forstå dine valg – uafhængigt af om du bliver eller går.

 

Det her råd kommer til at kræve dit mod.

Del dine tanker. Luk din kæreste ind. Det er uendeligt svært og hårdt, men invitér din partner ind i din tvivl. Der findes aldrig et godt tidspunkt til at såre et andet menneske, men husk at din vigtigste samarbejdspartner er din kæreste. Han eller hun kan ikke nå dig, hvis de ikke ved, hvor du er. Uanset hvor svær samtale er, hvor du sætter ord på din tvivl, så er det dér intimiteten og nærværet findes.

 

Hvorfor er du sammen med ham?

Den dag, vi bliver gift, er det utrolig tydeligt, hvorfor lige netop vi to er sammen. Hele dagen er nemlig dedikeret til at vise sig fra hinandens bedste sider og tale hinanden op. Men alle andre dage glemmer vi det nemt. Så lad os lige genbesøge dine grunde til at vælge netop din kæreste. Hvorfor sagde du ja til at være kæreste med netop ham? Uanset om det ja blev givet ved et alter, ved udveksling af nøgler eller ved en positiv graviditetstest, så tænk over: Hvad kan I to sammen, når I er allerbedst? Det er værd at huske sig selv på, hvorfor du oprindeligt valgte ham som din partner. Ligesom det er guld værd at tænke over det nu. Hvad giver I hinanden, som gør jeres forhold godt og smukt? Mærk, hvad de tanker gør ved din tvivl. Måske får de ikke tvivlen til at forsvinde som dug for solen, men måske tydeliggør de billedet lidt.

 

Spørg dig selv, hvor din tvivl stammer fra.

Når tvivlen kommer, er det en god ide at trække det hele op i et større perspektiv: Hvor længe har du haft denne tvivl? Er det flere år eller to uger? Hvis det er en længere periode, har du måske fat i noget mere grundlæggende. Hvis det er nu og her, så handler det måske mere om jeres konkrete omstændigheder eller jeres grundlæggende relation.

Har du også et dilemma eller en udfordring?

Skriv til Daisy - her er plads til alt. Lyt efter svaret i brevkassen "Kære Daisy".

Er der noget, jeg kan hjælpe med?

Book din tid til en samtale her.