De 3 bedste bøger om lyst, kærlighed og parforhold

Anbefalet af en af Danmarsk mest anerkendte eksperter indenfor sexologi og parforhold: De 3 bedste bøger om lyst, kærlighed og parforhold

Jeg elsker at læse! Derfor er det også nærmest umuligt for mig at beslutte, hvilke 3 bøger som er de bedste indenfor mit fag, men jeg har tænkt, sorteret, tænkt, debatteret med mig selv og er kommet frem til 3 bøger.

De repræsenterer tilsammen også min tilgang til det parterapeutiske arbejde, da alle 3 bøger har været skelsættende på hver sin måde.

Ikke kun for mig, men i hele måden man i dag forstår parterapi på.

Alle 3 bøger er del af pensum på Coach & parterapeut uddannelsen

Bedste bøger om parforhold

 

Esther Perel: Erotisk intelligens

Det er mere end 10 år siden, jeg læste denne bog første gang. Det var på engelsk, for den blev først oversat til dansk i 2016. Jeg var på ferie med en veninde i den smukke svenske skærgård og jeg kunne ikke løsrive mig fra bogen, så jeg lå bare på en solseng med udsigt over den smukkeste sø og læste til bogen var færdig.

I bogen undersøger Esther Perel paradokset mellem, at parforholdet skal kunne rumme både tryghed, længslen efter eventyr, begær og stabilitet. Hun skriver om, hvordan man bevarer begæret i længerevarende parforhold med en unik forståelse for det erotiske.

Bogen er skelsættende fordi den sætter erotisk intelligens på landkortet og taler om den del af begæret som er mere end sex. Hos Esther Perel reduceres sex ikke til mekanik. Hun tager tværtimod begæret alvorligt og giver det en central placeringen i det kykkelige ægteskab.

Udfordringen ved bogen er at dens kloge pointer kan være svære at omsætte til konkrete redskaber. Det bruger vi derfor tid på på Coach & parterapeut uddannelsen, så du som professionel ved, hvordan du kan bruge al visdommen i bogen, når du møder mennesker der kæmper med lysten til hinanden.

Se også denne Ted talk med Esther Perel: Hemmeligheden bag begær i langvarige forhold

 

Sue Johnsson: Hold mig

Budskabet i denne bog er enkelt: Fokuser på følelserne og jeres tilknytning til hinanden. Selvom det kan lyde indlysende, så er det Sue Johnsson, der var kvinden der italesætte forbindelsen mellem et par som svarende til debn dybe tilknytning et barn har til en forælder. At vi kan blive så vrede, sårede og “urimelige” i vores parforhold er netop fordi den følelsesmæssige forbindelse er så vigtig.

Når man begynder at forstå, hvor vigtigt det er at hjælpe et par med at få fat i de underliggende følelser, så bliver parterapi meget mere end kommunikationstræning og endeløse samtaler om, hvem sagde hvad og hvorfor.

Der er ikke en session med par eller en dag i mit eget liv, hvor det at se efter kvaliteten af kontakten mellem to mennesker før en forskel for mig.

Det er en uvurderlig nøgle, som du på uddannelsen lærer at bruge til at låse op fpr selv de mest fastlåste par.

 

 

Emily Nagoski: Come as you are

Denne bog er ikke oversat til dansk, men kan læses på norsk, hvor den er udgivet under titlen Kom som du er; alt du tregner å vite for å få et fantastisk sexliv.

Denne bog er unik fordi den på et videnskabeligt fundament afliver myter om seksualitet og i stedet forklarer, hvordan lyst reelt virker. De redskaber som findes i bogen er sexologi på et helt nyt niveau. Glem alle klicheer om kroophold og sexet undertøj. Denne bog forklarer, hvorfor lyst begynder med dit forhold til din egen krop, til din partner og med en hverdag, hvor du ikke er ved at brænde sammen af stress.

Bogen forklarer videnskaben bag lyst og lærer dig, hvor vigtigt kontekst er for din lyst til sex.

Det er en bog, som virkeligt kan være transformerende at læse, men som også kan være svær af forstå. Derfor er hele modul 7 på Coach & parterapeut uddannelsen dedikeret til at gå i dybden med videnskaben bag lyst.

Det er blandt andet redskaberne herfra, der gør, at mine klienter oplever, at de rykker hos mig.

Læs mere om uddannelsen til Coach & parterapeut med speciale i lyst, kærlighed og parforhold

 

Kærlig hilsen Daisy

 

PS

Her er hvad mine studerende siger om litteraturen og den viden de får:

”Jeg har fået viden og konkrete redskaber, der er brugbar i min nuværende praksis”. Anne: Kropsterapeut og unserviser i kropsterapi på Totum

“Litteraturen vi får præsenteret på uddannelsen, er relevant og god fagligt og privat” Patricia: Lærer, forfatter og kommende terapeut

”Alt er super gennemført – det er en KÆMPE fornøjelse at være en del af holdet og med på rejsen”. Cecilie: Sygeplejerske og kommende terapeut

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *